szigetelés
 falszigetelés  utólagos szigetelés
UTÓLAGOS FAL- ÉS PINCESZIGETELÉS
 épületszigetelés
 salétromos falak
 szakértés  tervezés
 szigetelőanyag kereskedelem
 utólagos vízszigetelés
 szakértő

vízzáró vakolatok

Injektálás

  *  Nyomás alatti injektálás
(Talajvíznyomás és felszívódó talajnedvesség ellen)

Az eljárás mindkét esetben azonos, csupán a beinjektált anyagok minősége különbözik:

Talajvíznyomás esetén olyan injektáló anyagra van szükség, amely biztosítja a kapillárisok tömítését és ezáltal a talajvíznyomásnak is ellenáll.
Ezek az anyagok a többnyire kétkomponensű akril vagy  zárt cellás poliuretán alapú műgyanták és gélek.

Felszivárgó talajnedvesség esetén az injektálóanyag a kapillárisok felületét impregnálja, ezáltal a felületi feszültség nem képes a kapillárisban a víz részecskéit felfelé mozgatni, így  a felszívódás megszűnik.
Az erre alkalmas anyagok legelterjedtebb fajtái a viszonylag hosszú múltra visszatekintő szilikonos mikroemulziók és kovásító szerek. Felhasználásuk – felszivárgó  talajnedvesség esetén- főleg vegyes falazatokban indokolt.

Talajvíznyomás esetén  - az arra alkalmas műgyanták és gélek - évtizedes tapasztalataink szerint kedvező tulajdonsággal bírnak tégla és kő falazatokban, pillérekben egyaránt.

Az eljárás során a szigetelendő faltest felületére merőlegesen egy vagy két sorban, szükség esetén raszterban furatokat készítünk, amelyekbe erre a célra gyártott speciális fém- vagy műanyag szelepeket helyezünk el. A hatóanyagot  ezeken keresztül juttatjuk a falazatba.

Felszivárgó talajnedvesség esetén általában – a gyártó előírása és tapasztalati eredmények szerint, az anyag minőségétől függően- átlagosan 15 liter/ hatóanyag szükséges négyzetméterenként.

Talajvíznyomás esetén a falazóanyag porozítása határozza meg a mennyiséget, vízbetörés esetén pedig addig kell az eljárást ismételni, az anyag mennyiségét növelni, amíg a vízbetörés meg nem szűnik.


 * Szilán bázisú injektáló krémmel történő injektálás

(Felszívódó talajnedvesség ellen)

   


  

 

szigetelés - vízszigetelés- szigetelés -vízszigetelés - szigetelés - vízszigetelés
 Penetrát