szigetelés
 falszigetelés  utólagos szigetelés
UTÓLAGOS FAL- ÉS PINCESZIGETELÉS
 épületszigetelés
 salétromos falak
 szakértés  tervezés
 szigetelőanyag kereskedelem
 utólagos vízszigetelés
 szakértő

vízzáró vakolatok

Vízzáró bevonatok

Szigetelő bevonatok

A vegyi eljárások alkalmazása során felmerült az igény a falazat felületének vízzáróvá tételére. Sok esetben a fal túlsó oldalát nem lehet megközelíteni, és a külső függőleges szigetelést megoldani, ezért rákényszerülünk, hogy a falazat szigetelését a belső oldalon valósítsuk meg, így a faltest szárazsága nem biztosított, de lehetővé válik a fal belső felületének szárazzá tétele

A kivitelezési gyakorlat alapján a leginkább hatékonynak tartott  eljárás azon az elven alapul, hogy a bejuttatott hatóanyag a falazat kapillárisaiban kikristályosodik, oldhatatlan sókká alakul, majd a nedvesség támadása esetén beduzzad, így a kapillárisokban a nedvesség útját elzárja, az nem jelenik meg a fal belső felületén. 

Cement bázisú szuszpenziót kell a kellően előkészített falra a technológia szigorú betartása mellett felhordani. 

Ezek az anyagok tartós talajvíznyomás esetén csak olyan szerkezeteken alkalmazhatók, amelyek repedés nélkül képesek a talajvíznyomásból fakadó erők elviselésére.        

A 0,1 mm repedéstágasság elviselésére alkalmas, belső oldali vízzáró szigetelőanyagok az utóbbi öt évben egyre intenzívebben tért hódító kenhető szigetelések, amelyek többnyire két komponensű rugalmas habarcsok.
Nagyon lényeges, hogy a szigetelőanyag és a szerkezet között kialakuló tapadás a szerkezeten átjutó víz nyomásával összhangban legyen, annak elviselésére képesnek kell lennie.

A kétkomponensű habarcsok egy diszperzió és a hozzá tartozó, megfelelő arányban bekevert por alakú adalékból állnak, előírás szerinti megkeverésük után, tapadóhíd közbeiktatásával hordhatók fel a szerkezetre. Talajvíznyomás esetén üvegháló hordozóréteg beépítése szükséges két réteg szigetelőhabarcs közé, a hajlatokban külön hajlaterősítés van előírva. 

A vízzáróság azonban nem vízhatlanságot jelent !

A szigetelésen keresztül - annak rétegeitől és minőségétől függően- bejutó nedvesség miatt a falazat belső  felületének szárazon tartása érdekében a műszaki lehetőségek és a gazdaságosság függvényében min. 3.5 cm vastagságú WTA rendszerű légpórusos vakolat elkészítésére lehet szükség. A helyiség relatív páratartalmának szabályozása érdekében gépi szellőztetés klimatizálás vagy párakondenzálás javasolt.


  PENETRÁT TERMÉKISMERTETŐ

 TÉGLA TISZTA FELÜLET

                                               


 Penetrát